söndag, juli 13, 2008

En plats upp i SM

11:e plats, TV-intervju och till sist ett mindre roligt kolras-så summerar ja helgens race! I SM-tabellen klättrade ja en placering!

Banan i Falkenberg är landets kortast och snabbaste, dessutom helt nyasfalterad runt om och jösses - det går fort med superkart där! Faktum är att en superkartåkaren Per-Olov Ogeborn satte nytt banrekord under helgen!

Redan under testat upptäckte vi att däcken slets grymt mycket på den nya asfaletn, ja hann själv bara åka 8 varv på splitt nya däck under kvalet innan de var helt förstörda och jag fick parkera i depån. Trots kort kval för mig så blev det en 11:e plats i de 22 bilar stora startfältet.

Ja fick till en bra start i racet men tvingades till en hård inbromsning direkt då trafiken framför tätnade, detta gjorde att ja snabbt tappade en lucka. Väl i mål hade jag återtagit 11:e platsen och gick nöjd i mål med nya SM-poäng bärgade!

Race två blev tyvärr en besvikelse. Karten ville inte gå igång i line upen och vi tvingades avstå racet, vid senasre kontroll upptäcktes ett kolvras. Samma problem som senast så nu ska motorn ses över innan Kinnekulle om två veckor.
Totalt över helgen tog jag ändå en placering i SM-tabellen och ligger nu på 12:e plats i SM.

Teamkollega Anders slutade på 9:e plats i race 1 och på 14:e i race två efter stora däcksproblem. Anders ligger 10:a i SM hittills.

I övrigt var helgen kanon, vi va många i teamet den här gången och vi syntes kanon i depån. Stor uppmärksamhet riktades mot oss i depån där vi skruvade motor. Ja gjorde också en TV-intervju för programmet Högväxel i Visasat.


Nu laddar vi för Kinnekulle ring vecka 30!

Inga kommentarer: