onsdag, maj 31, 2006

Masskrasch på Gelleråsen
















Helgens STCC-race i Karlskoga blev ingen särskilt lyckad tillställning för Maggan som inte fick motta en enda målflagg under helgen. Under tidsträningen hade Maggan stora problem att få till felfria varv men trots detta tog hon en 11:e tid bland de 22 startande, detta blev därför helgens höjdpunkt!

Race 1 slutade tvärt för Maggan och många av hennes konkurrenter. Redan i första kurvan smällde 11 av de 22 kartan ihop i en masskrasch. 9 kartar blev stående och tvingades bryta, däribland Maggan. Frontkåpa, spindel, bromskiva och ram stod på skadelistan kunde teamet snabbt konstatera.

Efter ett stort jobb från teamet med mekanikerna Fredrik och Rickard i spetsen (tack till Ogeborn och Westerlund för grejer och Kent för svets och garageplats!) stod karten redo för start i race 2 på söndagen. Maggans mål under race 2 var att få se målflaggan. Hagman körde därför på säkerhet, men trots att det fanns marginaler låg Maggan ändå som bäst 10:a i loppet. Fyra varv från mål var dock oturen framme då kedjan gick av. Maggan tvingades parkera bredvid banan.

Några poäng blev det alltså inte den här gången. Teamet får stället koncentrera sig på varvtiderna som ser allt bättre ut.

Inga kommentarer: